MOR

Binnenmuur MOR

De afgelopen weken zijn de heren Sipke Brouwer, Berend Velsma en Taeke Eringa druk in de weer geweest om de binnenmuur in de MOR te maken. Er zijn genoeg platen om ook de muren van de kleine opslag en de meterkast te isoleren. Wanneer de wanden klaar zijn kan de zolder erop gemaakt worden en het keukenblok geplaatst. Goed werk van deze vrijwilligers. Bekijk de foto's voor het resultaat.

Wanneer iemand wordt geinspreerd door hen en ook wil meeklussen kan zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er zijn nog genoeg klussen. De keuken, de toilet en ophangwerk in de grote opslag.

meldt je aan.

Elektra en bestrating MOR

De bouw van de MOR begint steeds meer in de eindfase terecht te komen. Er is veel werk verzet. Berend Velsma en Sipke Brouwer hebben de afgelopen weken de elektriciteit aangelegd in de MOR en ze hebben ervoor gezorgd dat er water is. Afgelopen week is de bestrating rond de MOR aangelegd door Jilles Algra Service. Als het meezit wordt binnenkort begonnen aan de toilet.
Klik op de foto voor meer. 

Metselwerk MOR buitenom klaar

Het mestelwerk van de MOR buitenom is klaar. Dit betekent niet dat we al klaar zijn. Er moet nog veel werk worden verricht. Toilet aanleggen, bestrating, elektra aanleggen, water etc. Is er nog iemand die wat kan en wil doen, meldt je dan bij het bestuur. Heb je nog materiaal liggen wat je kwijt wilt, zoals bijvoorbeeld een stoppenkast, ook dan kun je je melden bij het bestuur.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MOR

De MOR begint steeds meer vorm te krijgen. Bekijk de nieuwe foto's.

Metselen MOR

In week 7 is Olav Dekker begonnen met het metselwerk van de MOR.

Klik op de foto voor meer foto's.

Bouw MOR tot nu toe

MOR foto 2013Tijdens de ALV in oktober is een presentatie getoond over de stand van zaken met betrekking tot de bouw van de MOR.  pdf Klik hier  voor de presentatie.

Inmiddels zijn de stenen geleverd en kan er worden gemetseld. Op facebook staan data waarop je kan inschrijven om te helpen met de verdere bouw.

Basis MOR

Donderdag 1 augustus is de basis voor de MOR geplaatst. Het is een varianthal waar de muren omheen gemetseld worden. Aan de voorkant (bakzijde) gaat nog een stuk af, waardoor er een overkapping ontstaat. Binnekort zullen we weer leden vragen te helpen bij het metselen. 

Daarnaast zoeken we nog iemand die het water en de stroom kunnen aansluiten, zodat we tijdens het metselen stroom en water hebben. Wie weet iemand of kan het zelf. Graag een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik op de foto voor meer foto's.

Betonvloer gestort

Vrijdagmiddag is de laatste fase van de fundering afgerond. De betonvloer is gestort. Olav Dekker en familie, Berend Velsma en de familie Brouwer zijn daar de hele middag aan het werk geweest. GEWELDING ZOVEEL INZET!!!! In 2 weken tijd is er veel werk verricht door deze mensen, de familie Talsma, Taeke Eringa en bestuursleden om de MOR op te bouwen.

De vloer moet nu uitharden en we hopen dat in week 31 de loods kan worden geplaatst. Daarna kunnen de muren worden gemetseld en kan het water en elektra worden aangesloten. Zo gauw we meer weten wanneer er gemetseld kan worden zullen we de leden weer vragen voor hulp.

Is er nog iemand binnen de vereniging die de elektra, het water en de afvoer kan aanleggen en dit ook voor de vereniging wil doen? Of misschien weet je iemand. Dan graag een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zand en bekisting

Nadat gistermorgen het zand is gekomen en tussen de fundering is gebracht, hebben Olav Dekker en Anne Brouwer vanmorgen het zand vlakgemaakt. Na de koffie, fris en versnaperingen is de bekisting voor de vloer gemaakt.

Vrijdagmiddag om 13.00 uur wordt de betonvloer gestort. Er zijn nog 2 vrijwilligers nodig. Wie O Wie??? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

KOM JIJ ONS HELPEN???

Vanochtend vroeg is het zand voor de fundering van de MOR gebracht. Als alles goed gaat, dan wordt vrijdagochtend de betonvloer gestort. Olav Dekker kan het niet allemaal alleen. Kom jij hem een handje helpen?

Olav heeft voor de bekisting nog oude planken nodig. Wanneer we jouw planken mogen gebruiken, dan horen we het graag zo spoedig mogelijk, want de bekisting moet tussen vandaag en donderdagavond getimmerd worden. Ben je handig met een hamer en spijkers, ook dan kan Olav jouw hulp goed gebruiken!

Wanneer we kunnen doorwerken, en daar hebben we jullie als Radboudleden echt bij nodig, dan kunnen we nog voor de bouwvak de MOR plaatsen! Meld je daarom z.s.m. aan via deze link

Ondertussen willen we Olav Dekker, familie Brouwer, Berend & Jikky Velsma, familie Talsma en Annemiek Oosterhuis (en op de achtergrond Janny Dekker en Taeke Eringa) alvast bedanken voor hun tomeloze inzet. Dankzij jullie herrijst de MOR nu letterlijk en figuurlijk uit de grond!!!

Fundering MOR

Zaterdagmorgen 13 juli is er weer hard gewerkt op het Radboudterrein. De fundering van de nieuwe MOR is gemetseld en er is gesnoeid. Met dank aan Olav Dekker, Familie Brouwer, Familie Talsma, Familie Velsma, Loes en Annemiek.

HULP!!!!!!!

Dinsdagmorgen komt er zand en dit wordt met een kraan tussen de fundering gebracht. Hierbij hebben nog 1 vrijwilliger nodig. Graag iemand die wat van grondbewerking weet. WIE??????

Vrijdag wordt dan de betonvloer gestort. Ook hierbij hebben we nog een aantal vrijwilligers nodig die kunnen helpen. Hoe laat weten we nog niet. WIE????

Wie heeft er nog oude planken liggen die hij of zij graag kwijt wilt. Die hebben we nodig tussen dinsdag en vrijdag voor de bekisting.  WIE???

WIE KAN HELPEN????????

Wanneer je kan stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..