Joke Reilink

 

       
  1e les van
18.30 - 19.30 uur
  2e les van
19.30 - 20.30 uur


Joke geeft bij de Radboudruiters les op woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur les en op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. In de zomer vindt dit plaats op het Radboudterrein en in de winter hebben ze les in FCD. 

 

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Joke Reilink-Huitema en geef les bij de Radboudruiters.
Als klein meisje mocht ik 10 lessen volgen bij manege Dekema in Gorredijk (toen kon dat nog), samen met m'n buurjongens Sjouke en Sybren Minkema. Daarna mocht ik als 10-jarige met m'n B-pony Charles bij de Radboudruiters(heel lang geleden). Na een paar jaar werd ik te groot voor de pony en kwam Yellow een prachtige palomino C-pony waar ik Z-dressuur mee werd (de eerste Z-ruiter van van de club). Het springen ging ook aardig.
Toen ik 16 was en eigenlijk nog steeds een klein meisje, kwam er nog een nieuwe pony, Cira een halfbloed arabier, cat. D. Die ging als een sneltrein naar de Z-dressuur en kon ook super springen. Uiteindelijk ging ik toen toch nog groeien en paste ik op een paard. Urena kwam. Ik reed en m'n vader fokte er veulens mee. Met Urena werd ik ook Z-dressuur en L-springen. Intussen hadden we ook nog een jaarling gekocht van Nieweg die eerder op Gerrit Huisman z'n stee woonde. Dit was Fantast, een 7/8 volbloed van Sovereign Bill. Ook hij ging rap naar de ZII.
Intussen was ik klaar met m'n studie en ging ik werken in Putten, op de Veluwe. Ik woonde tijdelijk bij Aalderik in Wageningen, maar ik kon natuurlijk niet zonder paard. In die tijd leste ik bij Roelie Bril en hij kende mensen in Putten. Zo kwam ik terecht bij de familie Lozeman (de eventers/samengesteld), jullie hebben vast gehoord van Alice Naber-Lozeman die laatst nog Nederlands Kampioen werd in Boekelo. Ik heb daar een hele fijne tijd gehad, maar zei altijd: "ik kom weer thuis". Na 13 jaar was het zover, met inmiddels man en dochters ging ik verhuizen naar mijn ouderlijk huis in De Wilgen.
Inmiddels reed ik op Marisa ( Contango,dochter van Urena), ook wel vos genoemd eerst tot de ZII, maar als je heel veel winstpunten hebt wil je op zoek naar een nieuwe uitdaging en zo ging ik bij de Subtop rijden, dit zijn nationale wedstrijden. We begonnen in het ZZ-Licht , daarna ZZ-Zwaar en later Prix St Georges en Intermediaire II. Pirouetten en wissels om de 4,3,2 passen. Erg leuk om te doen.Ik mocht starten in de Intermediaire II, vlak voor de Grand Prix, maar Marisa had de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dus heb ik m'n slipjas aan de wilgen gehangen en ben begonnen met een jonge ruin Emilio (Santano), die nog door m'n vader gefokt is en hoop die in het voorjaar te starten.
Naast de lessen bij de club kunnen jullie me ook nog treffen op wedstrijden als ik aan het jureren ben in de klasse B t/m M.

 

 

 

Klik hier voor het lesrooster.

 

 

 

Let op!
Wanneer een paard/pony aan wedstrijden deelneemt moet hij de basisenting (min 1 maand en max 3 mnd tussen 2 entingen) gehad hebben en vervolgens mag er bij elke volgende enting niet meer dan 1 jaar tussen zitten. Is dit wel het geval zal er opnieuw een basisenting moeten worden gegeven. Na een jaarlijkse enting mag een paard/pony een week niet een wedstrijd rijden.

Dit geldt ook voor de paarden die lessen of aan onderlinge wedstrijden meedoen.