Henny Coremans

Henny Coremans geeft springles op woensdagavond; 's zomers op het Radboudterrein, 's winters op zijn eigen locatie.

De lessen worden gecombineerd met de dressuurlessen van Joke, Leonie en Jojanneke.

De lessen zijn tussen 19.00 en 21.00 uur.

 

Hanny aan het woord:

Op mijn 8ste ben ik begonnen met wedstrijden rijden. Mijn moeder heeft mij het paardenvirus meegegeven. Na meerdere pony's naar de Z-dressuur en Z-springen gereden te hebben, heb ik op 18 jarige leeftijd mijn eerste paard gekregen van mijn ouders. Cesar, een KWPN ruin van 1.74m. Ook hem heb ik zelf opgeleid tot de M-dressuur en ZZ- springen. Enkele van jullie kennen dit paard misschien nog wel.
Naast een druk paarden sportcarrière heb ik een opleiding gevolgd tot constructiebankwerker. Ik ben erg handig met paarden, maar ook met metaal. In Ermelo heb ik de ORUN cursus gevolgd tot allround instructeur. En tijdens deze cursus, toen nog woonachtig in het mooie Brabant, ben ik gevraagd door Lammert Haanstra om bij het Fries Paarden Centrum de EPTM en ABFP testen te komen rijden. Van je hobby/sport je werk kunnen maken; dat was voor mij geen moeilijke keuze.
Naast het werken bij het FPC ben ik paarden gaan rijden voor Fa. Luimstra te Surhuizum, waarvoor ik veel paarden naar het ZZ-springen heb gereden om hun sportpredicaat te behalen en daarna de fokkerij in te gaan of verkocht te worden. Ik heb vele successen mogen behalen met deze paarden.

Stal Henco
In 1998 kreeg ik de mogelijkheid om bij mijn schoonouders mijn eigen training- en africhtingstal te beginnen. Stal Henco, het bedrijf met vele faciliteiten en diensten. Zo kun je bij ons terecht voor het laten uitbrengen van je springpaarden in de sport, het beleren van paarden en pony's, het keurings klaarmaken van zowel KWPN-ers als Friezen, pensionstalling, handel, fokkerij en natuurlijk instructie!! Ik vind het erg leuk om de lessers van de Radboudruiters op te mogen leiden in de springsport. En ik hoop dat we er vele successen mee mogen behalen.

Hieronder een mooie actie foto met één van mijn wedstrijdpaarden.

 

Henco’s Bodie M (v. Sydney) CH Bergum

 

 

Let op!

Wanneer een paard/pony aan wedstrijden deelneemt moet hij de basisenting (min 1 maand en max 3 mnd tussen 2 entingen) gehad hebben en vervolgens mag er bij elke volgende enting niet meer dan 1 jaar tussen zitten. Is dit wel het geval zal er opnieuw een basisenting moeten worden gegeven. Na een jaarlijkse enting mag een paard/pony een week niet een wedstrijd rijden.

Dit geldt ook voor de paarden die lessen of aan onderlinge wedstrijden meedoen.

Onze sponsoren