Erelinten voor Dandy-Jane en Alrissa

(door Irma Leenman)

ERMELO – Vorige week vond het KWPN Kampioenschap Jonge Menpaarden plaats. In dit kampioenschap wordt in wedstrijdverband de aanleg van jonge menpaarden in het enkelspan getest.

Bij de zes- en zevenjarige menpaarden werd Dandy-Jane als kampioen gehuldigd met een monsterscore van 91,6 punten voor de onderdelen dressuur, vaardigheid en de terreinproef. De zevenjarige Dandy Jane werd voorgesteld door Radboudruiters Gjalt Jan Jansma en zijn groom Annelie Kwant uit Drachten. Volgens de jury komt de Special D-dochter zeer dicht bij het ideaalbeeld van een samengesteld menpaard, niet alleen vanwege haar gangen, maar zeker ook door haar mentaliteit. Ze kreeg dan ook een tien voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Deze wedstrijd was een mooie opsteker voor de eerste editie van het WK Jonge Menpaarden, dat over enkele weken in Hongarije plaatsvindt en waarvoor Gjalt Jan en Dandy-Jane zich onlangs hebben weten te plaatsen.

In Bakkeveen streed Manon Veenstra met haar pony Alrissa ook om eremetaal. Zij deed dat in haar eerste wedstrijd in de dressuurklasse L2. Het duo zette twee nette proeven neer, die beloond werden met 188 en 183 punten en daarmee wonnen zij de eerste prijs.