Radboudruiters presteren top tijdens FK

Tijdens de Friese Kampioenschappen werd er vooral door de jeugdleden van de Radboudruiters erg goed gepresteerd.

Larissa Jansma en haar pony Pepper sleepten een tweede plaats binnen in de klasse L1 cat. c met 62,67%. (En wat gingen deze reservekampioenen hard in de ereronde!). Ook in de klasse L1 maar nu cat. D waren Klaske Kramer en haar pony Zorro goed voor de bronzen plak (65,33%).

Gerrit Veenstra kende een zeer succesvol FK. Met zijn pony Quick Star, waarmee hij in maart de nationale titel veroverde, deed hij het in Harich nog eens dunnetjes over met het binnenhalen van de kampioenstitel in het Z springen cat. d/e. Daarnaast hebben Gerrit met Calvina Z en zijn zusje Hilde Veenstra met Kind of A Sparkle ook nog de tweede en derde prijs veroverd in het L-springen cat. d/e. Beiden mogen een gooi doen naar de Nederlandse titel tijdens de Hippiade in Ermelo.

Met een hele nette proef heeft Cindy Oosterhuis met haar pony Free Vip het reservekampioenschap in de dressuur klasse L2 cat. d/e op haar naam geschreven. Haalde ze in de eerste proef al een nette vierde plaats, tijdens het overrijden deden zij en Vip er nog een schepje bovenop met een tweede prijs als eindresultaat. Ook Cindy maar eind augustus naar de Hippiade.

Tijdens de laatste dag van de Friese Kampioenschappen heeft Djura Eringa met Henco's Ditzo een hele mooie derde plaats in het L-springen veroverd. Van de 66 deelnemers waren er maar 3 die beide manches foutloos bleven. Als eerste starter in de barrage ging Djura er voor, maar door een springfout was de bronzen plak het hoogst haalbare. Maar ook zij heeft hiermee een ticket voor de Hippiade verdiend.

De jeugdleden worden naar Ermelo vergezeld door Leonie Evink en Jojanneke Baarsma. Beide dames zagen weliswaar de ereronde net aan hun neus voorbij gaan, maar met respectievelijk een fraaie vierde plaats in het M1 en een vijfde plaats in het L1 hebben zowel Leonie met Haike 482 als Jojanneke met Wildcroft's Gerbrich een ticket verdiend voor de Hippiade,

Tot slot menner Gjalt Jan Jansma. Zijn dochter Larissa won al het zilver, dus kon papa niet achterblijven. Gjalt Jan reed met Dandy Jane naar het Noordelijk kampioenschap mennen klasse M in Leek. Door deze prestatie mag ook Gjalt Jan voor de dressuur èn de vaardigheid naar de Hippiade.

Onze sponsoren