Radboudruiters geselecteerd

(door Irma Leenman)

GORREDIJK – Concours Hippique Gorredijk stond dit weekend in het teken van de selectie voor het regiokampioenschap. Verschillende Radboudruiters weten zich thans verzekerd van een startbewijs voor de FK.

In hun eerste concours van dit jaar reed Moniek Amico de Fries Heike V naar de 3e prijs in de B-dressuur. In de L1 was er een eerste en derde prijs voor Jojanneke Baarsma met Wildcroft’s Gerbrich. Ook in de klasse L2 reed Jojanneke sterk. Met Coen JB pakte de amazone een tweede prijs. Toch had zij in die baan een geduchte concurrente aan een andere Radboudruiter en wel Joke Reilink. De instructrice van de Radboudruiters reed haar Emilio naar de eerste en derde prijs. In de M1-dressuur waren Leonie Evink en de Friese dekhengst Heike 482 goed op dreef. Zij sleepten twee eerste prijzen in de wacht en werden bovendien uitgeroepen tot beste combinatie van de dag. In de Z1 werd de Radboudamazone derde met Filou SB.

Bij de pony’s ging de winst in de L1-dressuur tweemaal naar Larissa Jansma. Zij reed met Pepper drie winstpunten bijeen en net als alle genoemde amazones een startplaats voor de Friese Kampioenschappen. 

Nagezonden: Ook Marit Reilink heeft met haar pony Denzell meegedaan aan de selectie in de L2-dressuur. En dat deed zij niet onverdienstelijk met een tweede prijs in de eerste proef (193 ptn.) en een vierde prijs in de tweede proef (188 ptn.). Dus ook Marit en Denzell gaan naar de FK.

Onze sponsoren