Weetjes

Wedstrijddocumenten

Op 1 april starten de wedstrijden voor paarden en pony's in het outdoorseizoen weer. Voor veel ruiters is dit het moment om voor het eerst wedstrijden te gaan rijden. Hoe gaat dit in zijn werk, hoe geef je je op voor wedstrijden, welke papieren heb je nodig, bij wie moet je zijn? Allemaal vragen waarop je graag antwoord wilt.
Klik hier voor al je antwoorden op je vragen.

Medisch Inlegvel Paspoort

foto.jpg

Graag maken wij jullie attent op het volgende. Op grond van een nieuwe Europese verordening dient het paspoort te worden aangevuld met medische gegevens:
Tot 1 juli 2009 is het volgens de regelgeving toegestaan om het paspoort aan te vullen met een inlegvel. Na 1 juli 2009 mogen geen inlegvellen meer uitgegeven worden om het oude paspoort compleet te maken.

Lees meer...

Wanneer heb ik een BE rijbewijs nodig

Annemiek Oosterhuis heeft twee weken geleden haar BE-rijbewijs gehaald en de instructeur gevraagd of hij wat op papier kan zetten wanneer je BE-rijbewijs moet hebben. Vaak is het bij leden niet bekend of je met je B rijbewijs een trailer met paard mag trekken. Klik hier voor de informatie of jij je paard zelf naar de wedstrijden mag rijden.

Eén zijn met je paard ...

Speurend op het internet kwam ik onderstaand artikel tegen. Het is geschreven vanuit het Shamanic Horsework, een manier van werken met paarden waarbij gebruik wordt gemaakt van eeuwenoude sjamanistische* technieken. Een ietwat andere kijk, maar zeker herkenbaar.

Groetjes,
Irma

Lees meer...

Paardenvoeding in de praktijk

"Voedingsleer een breed onderwerp wat mij bijzonder interesseert. De basis waar alle beweging mee begint, maar ook de basis waar zoveel mis kan gaan. Onlangs met een studententeam naar USA geweest voor training en ook hier geschrokken van het overgewicht van vele sportpaarden, en ik ben me terdege bewust dat dit in Nederland zeker niet anders is. En dit sterkt me in de noodzaak van kennisverspreiding over goede paardensportvoeding.

Lees meer...

Onze sponsoren